måndag 9 juli 2018

Orlando

Anländer till denna hysteriska stad och vi står i lång köer för att komma dit vi ska. 
Hittills har hotellen varit super och över förväntan men detta (Ramada Plaza Resort) var ingen höjdare, man undrar verkligen hur de fått sina fyra stjärnor. Hotellet var en kvarglömma från 70-talet med orangebruna heltäckningsmattor och gardiner. Korridoren i betong kändes mest som ett parkeringshus. Det enda positiva var nog utsikten.


Vi har sedan tidigare bestämt att vi inte ska besöka någon av alla nöjesparker som finns här, dels har vi besökt dem tidigare (även om det var 25 år sedan) och sedan kostar det fruktansvärt mycket.

Spenderade lite tid på Disney Spring, ett slags köpcentra utomhus. Parkerade nog 1 km därifrån då alla P-hus var fulla. Hysteriskt mycket folk och fruktansvärt varmt och fuktigt.


Enorm Legodrake

För att slippa allt det hysteriska förflyttade vi oss en bit utanför stan till ett område med många sjöar där vi förbokat en båttur. Lite svårt att hitta dit då de tydligen inte får skylta med sitt företag, endast en offentlig brygga fanns att tillgå till alla de 13 sjöarna som knyts ihop med smala passager. All annan mark runt sjöarna är privatägd, kommunen vill ha det så för att inte exploatera området.




Inte heller basketspelaren Shaquille O`Neal var hemma...


Huset kallas för ”White house” 

Häckande Pelikan

Tidigare ägaren av ”white house” bygger här ett ännu större hus till sin nya fru (exfrun bor kvar i det förra), endast 8400 kvadratmeter och garage under huset med plats för 50 bilar.


Vithövdad havsörn.

För att komma till Hard Rock Café (som vi alltid besöker på våra resor) fick vi trots allt åka till nöjesparken Universal Studios, restaurangen och mycket annat låg dock utanför grindarna men vi fick ändå genomgå säkerhetskontroll för att komma in på området.


Världens största HRC byggt som Colloseum 


Kalles chokladfabrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar